Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΣ

Πάνω στους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 750 μ. , με πανοραμική θέα τον κάμπο και την θάλασσα δημιουργήσαμε την ταβέρνα "Αετόβιγλα". Μια ταβέρνα δεμένη με τον τόπο και το φυσικό περιβάλλον του βουνού , που νομίζεις ότι υπάρχει εκεί από χρόνια . Κτισμένη από λαξευτή πέτρα, που δουλεύτηκε μια μια από ντόπιους μάστορες δέθηκε όμορφα η μια με την άλλη, και μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά υλικά που δομούν το κτίσμα έδωσε αποτέλεσμα που αγγίζει την τελειότητα .

Όλη αυτή την ομορφιά έρχεται να συμπληρώσει η αγνή παραδοσιακή κουζίνα της Αετόβιγλας. Αγνά ντόπια κρέατα και τυριά του Ψηλορείτη , άγρια χόρτα και λαχανικά όπου μαγειρεύονται με τις παραδοσιακές συνταγές και με αγνό ελαιόλαδο . Αρνί οφτό στον ξυλόφουρνο , κατσίκι βραστό με μακαρόνια και αθότυρο , ζυγούρι κοκκινιστό , ξινόχοντρος, χοχλιοί μπουμπουριστοί , χωριάτικο λουκάνικο , μυζηθροπιτάκια και τηγανήτες με πετιμέζι είναι μερικά χαρακτηριστικά πιάτα . Και όλα αυτά συνοδεύονται φυσικά με ζυμωτό προζυμένιο ψωμί και ντόπιο κρασί .

Στην διαδρομή μπορείτε να γνωρίσετε το χωριό Κρουσώνα και να δείτε το γραφικό μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης. Ακόμα η άγρια φύση σας προκαλεί να ανηφορίσετε μέχρι το Λιβάδι, το Κρουσανιώτικο οροπέδιο . Απολαύστε αυτό το υπέροχο περιβάλλον με τη μοναδική θέα που δε χορταίνεις να βλέπεις, να ακούς και να αισθάνεσαι .

Αναλαμβάνουμε πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις και λειτουργούμε όλο το χρόνο .

Εδώ μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες της ταβέρνας μας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Η Αετόβιγλα είναι ένα συγκρότημα από έξι (6) αυτόνομες επιπλωμένες κατοικίες κτισμένες από...
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Για να έρθετε στην Αετόβιγλα θα οδήγησετε την νέα εθνική οδό Ρεθύμνου –...
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Με αφετηρία την Αετόβιγλα ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην ευρύτερη περιοχή και να...