Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΣ

Πάνω στους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 750 μ. , με πανοραμική θέα τον κάμπο και την θάλασσα δημιουργήσαμε την ταβέρνα "Αετόβιγλα". Μια ταβέρνα δεμένη με τον τόπο και το φυσικό περιβάλλον του βουνού , που νομίζεις ότι υπάρχει εκεί από χρόνια . Κτισμένη από λαξευτή πέτρα, που δουλεύτηκε μια μια από ντόπιους μάστορες δέθηκε όμορφα η μια με την άλλη, και μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά υλικά που δομούν το κτίσμα έδωσε αποτέλεσμα που αγγίζει την τελειότητα .

Όλη αυτή την ομορφιά έρχεται να συμπληρώσει η αγνή παραδοσιακή κουζίνα της Αετόβιγλας. Αγνά ντόπια κρέατα και τυριά του Ψηλορείτη , άγρια χόρτα και λαχανικά όπου μαγειρεύονται με τις παραδοσιακές συνταγές και με αγνό ελαιόλαδο . Αρνί οφτό στον ξυλόφουρνο , κατσίκι βραστό με μακαρόνια και αθότυρο , ζυγούρι κοκκινιστό , ξινόχοντρος, χοχλιοί μπουμπουριστοί , χωριάτικο λουκάνικο , μυζηθροπιτάκια και τηγανήτες με πετιμέζι είναι μερικά χαρακτηριστικά πιάτα . Και όλα αυτά συνοδεύονται φυσικά με ζυμωτό προζυμένιο ψωμί και ντόπιο κρασί .

Στην διαδρομή μπορείτε να γνωρίσετε το χωριό Κρουσώνα και να δείτε το γραφικό μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης. Ακόμα η άγρια φύση σας προκαλεί να ανηφορίσετε μέχρι το Λιβάδι, το Κρουσανιώτικο οροπέδιο . Απολαύστε αυτό το υπέροχο περιβάλλον με τη μοναδική θέα που δε χορταίνεις να βλέπεις, να ακούς και να αισθάνεσαι .

Αναλαμβάνουμε πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις και λειτουργούμε όλο το χρόνο .

Εδώ μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες της ταβέρνας μας.